Uw contactpersonen

Walter Spriet 

Zaakvoerder

info@spanbetonhollevoet.be

050 21 26 92

Olivier Spriet

Planning 

info@spanbetonhollevoet.be

050 21 26 92

Sofie Verplancke 

Ingenieur

predallen@spanbetonhollevoet.be

050 23 16 55

Luc Scheldeman 

Ingenieur 

gewelven@spanbetonhollevoet.be

050 23 16 56

 

75 jaar ervaring, 4 generaties.

De roots van Spanbeton Hollevoet CH. nv liggen in de periode van net na de Tweede Wereldoorlog. Adhemar Hollevoet richt een kleine betongieterij op. Samen met drie werknemers produceert hij gegoten betonplaten en -palen. 

In 1948 komen er twee medewerkers bij: het startpunt voor de geschiedenis van het huidige bedrijf. De afdeling 'wentelen en roosters' opent de deuren. Die verdubbelt meteen de omzet. Het succes van de afdeling is overweldigend en leidt automatisch tot nieuwe investeringen. 

Rond 1960 komen er vier nieuwe afdelingen bij: ballen, stenen, putten en gewelven. Door de groeiende vraag van de markt en de verdere evolutie van het gamma breide Spanbeton Hollevoet tot 20 medewerkers uit.

In 1988 was de tijd rijp voor een administratieve verandering: de bvba werd een nv. Spanbeton Hollevoet richt zich specifiek op beton en betonproducten. De computergestuurde centrale - de eerste in zijn soort in Vlaanderen - verzekert van 1990 af een degelijk productiecapaciteit van 100 m3 per uur.

Rond 1995 neemt het bedrijf een nieuwe productiehal in gebruik voor de productie van predallen.

De onstuitbare kwaliteitszorg levert het bedrijf in 2000 (gewelven) en in 2002 twee Benor-keurmerken op.

Door een steeds groter aandeel in de gewelven en predallen markt heeft Spanbeton Hollevoet in 2008 zijn productie volledig gemoderniseerd. Waaronder een volledig nieuwe machine op maat gemaakt en met als doel onze productie te optimaliseren en onze naam verder te laten uitgroeien. 

In 2021 opende Spanbeton Hollevoet hun nieuwe kantoren in de Keiberg en werd er bovendien opslagruimtes en loodsen voorzien om de samenwerking met aannemers verder te stimuleren.  

Uiteraard gaat de drang naar automatisering en optimalisering nog elke dag verder. 

ribbon

TOPKWALITEIT

pencil-ruler

MAATWERK

employer

DOOR EN VOOR VAKMENSEN

hourglass

JARENLANGE ERVARING